Volontiranje

Uključite se

Udruga Long Distance Trail Hrvatska (LDTH) volonterska je organizacija i otvorena je za sudjelovanje zainteresiranih pojedinaca, obitelji ili grupa. Čak i ukoliko nemate iskustva u održavanju planinarskih staza, još uvijek postoji mnogo načina da se uključite u rad udruge. Ovdje možete saznati koja vrsta volonterskog rada najbolje odgovara vašim interesima i vještinama. Mnogo poslova vezanih uz rad staze možete obaviti čak i iz vlastitog doma.

Pronađi priliku za volontiranje

Rad na stazi – održavanje staze obuhvaća terenski rad koji obavljaju volonteri za održavanje staze i objekata na stazi. Ovaj rad uključuje čišćenje planinarskih staza od prirodnog zarastanja i propadanja, izgradnju i premještanje dijelova staze, izgradnju i popravak skloništa i sl.

“Posvajanje” dijela staze – možete “posvojiti” jedan dio CLDT-a i postati član CLDT-ovog kluba posvojitelja staze. Osobe koje “posvoje” vlastiti dio staze, ovime pristaju da će „svoj“ dio staze održavati i posjetiti barem jednom godišnje. Obično je to dio staze u blizini mjesta u kojem živite ili u područje u kojem često planinarite.

Anđeli staze (trail angels) – to su pojedinci koji obično žive u blizini CLDT staze te volontiraju i pružaju logističku pomoć hodačima. Pomoć može biti prijevoz automobilom (shuttle) do najbližeg mjesta za opskrbu, doček hodača sa hranom i pićem na stazi (trail magic) ili smještaj (krevet, tuš, pranje rublja). Anđeli staze sve ovo rade besplatno. Hodači u pravilu nude anđelima staze simboličnu naknadu poput novca za gorivo ili sl.

administrativni poslovi – unos podataka, arhiviranje, slanje e-mailova, ankete i drugo. Svi ovi poslovi mogu se obavljati gdje god da se nalazite i uglavnom se izvode na Vašem osobnom računalu.

Mediji / izdavaštvo – možete volontirati kao pisac, moderator, fotograf, video producent, vizualni dizajner i još mnogo toga.

Kontaktirajte nas

Ako su Vam neke od ovih opcija volontiranja zanimljive, kontaktirajte nas i javite nam gdje živite, koje vještine imate i koje vrste volonterskih poslova Vas najviše zanimaju. Potrudit ćemo se pronaći volonterski posao u kojem ćete moći najbolje pomoći razvitku staze.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share