Udruga Long Distance Trail Hrvatska

Mi smo udruga Long Distance Trail Hrvatska (LDTH) i radimo na tome da izgradimo, obilježimo i kontinuirano održavamo Croatian Long Distance Trail (CLDT). Iako dolazimo iz različitih krajeva Hrvatske, veže nas zajednička strast – ljubav prema planinama, te prirodi našeg prekrasnog planeta Zemlje.

Svoje napore ulažemo u nešto što će postati zalog za buduće generacije – za generacije koje su već u opasnosti da zauvijek izgube divljinu – Croatian Long Distance Trail – neprekidnu planinarsko – pješačku stazu u duljini od preko 2000 km.

Naš rad

  • održavanje staze
  • promocija i edukacija o stazi
  • izgradnja jake trail zajednice
  • razvoj ruralnog turizma u Lijepoj Našoj
  • promicanje hrvatske prirodne i kulturne baštine
  • promicanje aktivnosti na otvorenom
  • razvoj hrvatskih planinarsko – pješačkih staza
  • razvoj zajednice hodača na velike udaljenosti

Misija, vizija i vrijednosti

Ako je krajolik tijelo staze, onda su ljudi njegovo srce i duša. LDTH je grupa pojedinaca sa zajedničkom željom stvoriti stazu po cijeloj Hrvatskoj i omogućiti hodanje kroz Hrvatsku bez prekida. Ujedinjeni u toj viziji djelujemo u udruzi LDTH. Naša misija je stvoriti snažnu CLDT zajednicu i stazu koja će se održavati za generacije koje dolaze. Želimo dati budućim generacijama priliku da istražuju prirodnu i kulturnu baštinu Lijepe Naše i znanje da slijede vrijednosti Leave No Trace principa kako bi se boravkom čovjeka u prirodi njegov utjecaj na prirodu sveo na minimum.

CLDT pripada svima nama. Kroz volonterstvo ili donacije pojedinci mogu pomoći razvoju staze koja će biti tu za generacije budućih hodača. Ne bismo mogli ostvariti svoju misiju bez velikodušnosti, predanosti i pomoći naših volontera, članova i donatora koji dijele iste vrijednosti.

Naši članovi

Magistar teologije i prvi hrvatski thru hiker koji je 2016. prehodao znameniti Pacific Crest Trail i postao prvi Hrvat kojemu je to pošlo za nogom. Nikola je prvi CLDT thru-hiker (2018.).

nikola horvat

Predsjednik udruge

Poduzetnik, vlasnik agencije za promidžbu Lakota d.o.o. Prednosti: godine i iskustvo. Ljubitelj prirode i otvorenog prostora. Čovjek iz sjene, backsupporter s višegodišnjim iskustvom u organizaciji republičkih i europskih sportskih natjecanja i turnira. Vodič pješačkih tura.

tihomir klement

Koordinator volontera

Dugogodišnji planinar i vrlo dobar poznavatelj planinskih područja Hrvatske. Specijaliziran za izgradnju i održavanje planinarskih staza, voditelj planinarske obilaznice Samoborski Scoutski Put i licencirani markacist HPS-a.

boris davčev bimbo

Trail builder i trailblazer

Zaljubljenik u prirodu i “Ultra Trail Distance” utrke. Zagovornik “N.O.T. – Ne Ostavljaj Tragove”.

milan gržan

Tajnik udruge

Vatrogasac i kuhar - zaljubljenik u američki koncept hodanja i boravka u prirodi, a naročito u trail angel i trail magic filozofije, a što se odnosi na nesebično pomaganje hikerima na njihovom putu!

miroslav horvat

Volonter

Profesionalni vatrogasac JVP Vinkovci. Pripadnik HGSS-a Stanice Vinkovci. Dugogodišnji planinar. Prehodao Hrvatsku planinarsku obilaznicu i još mnoge druge. Za planinare i planinarenje – bilo što – bilo gdje – bilo kada!

igor nađ

Profesionalni vatrogasac

Trail runner i druga osoba koje je prešla CLDT u cijelosti (2019.).

matija culjak

Podpredjednik udruge

Prešao CLDT u cijelosti (2021.).

alen kozić

Thru hiker

Otac dvoje djece, magistar pomorskog prometa, nastavnik. Ima privilegiju živjeti u blizini Velebita, te svaki slobodan trenutak koristi za istraživanje njegovih ljepota.

josip knez

Majka. Ljubiteljica prirode. Strastveno se bavi planinarenjem, trčanjem, biciklizmom i fotografijom.

Bianca Knez

Ljubitelj prirode, a pogotovo šuma i planina, gdje osim što hoda i planinari, organizira partije i festivale elektronske glazbe. Bez obzira što voli glasnu glazbu, ipak mu je draža spokojnost i tišina šume. Na usluzi svim hodačima CLDT-a od Zagreba do Rijeke.

Ivor Bošnjak

Vodič pješačkih tura.

Dražen Cenčić

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share