Udruga Long Distance Trail Hrvatska

Mi smo Udruga Long Distance Trail Hrvatska i u jezgri našeg postojanja kao udruge su nastojanja da oživimo, izgradimo, označimo i držimo živim Croatian Long Distance Trail. Dolazimo s raznih strana Republike Hrvatske, ali povezani smo jednom zajedničkom strunom koja neprestano odzvanja našim bićima, a to je ljubav prema planinama, prirodi, hodanju i boravljenju u najdivnijim ljepotama za kojim svaki od nas već desetljećima luta prostranstvima našeg divnog planeta Zemlje.

 

Sada smo se zaustavili na relativno malom području Republike Hrvatske i svu svoju energiju ulažemo u nešto što će postati zalog za buduće generacije – za pokoljenja koja su već sada u opasnosti da izgube divljinu zauvijek – Croatian Long Distance Trail – preko 2000 kilometara dugačak neprekinuti planinarsko-pješački put.

Prva i osnovna stvar kod nastajanja long distance traila su ljudi – jezgra visoko motiviranih, sposobnih, vještih pojedinaca koji barataju određenim znanjima: planinarskim, informatičkim i organizacijskim s naglaskom na timski rad. Srećom, Udruga Long Distance Trail Hrvatska u svojoj jezgri ima baš takve pojedince.

Magistar teologije i prvi hrvatski thru hiker koji je 2016. prehodao znameniti Pacific Crest Trail i postao prvi Hrvat kojemu je to pošlo za nogom.

nikola horvat

Predsjednik udruge

Poduzetnik, vlasnik agencije za promidžbu Lakota d.o.o. Prednosti: godine i iskustvo. Ljubitelj prirode i otvorenog prostora. Čovjek iz sjene, backsuporter s višegodisnjim iskustvom u organizaciji republičkih i europskih sportskih natjecanja i turnira. Vjernik - vjeruje u ideju CLDT-a.

tihomir klement

Dugogodišnji planinar i vrlo dobar poznavatelj planinskih područja Hrvatske.Specijaliziran za izgradnju i održavanje planinarskih staza, voditelj planinarske obilaznice Samoborski Scoutski Put i licencirani markacist HPS-a.

Boris Davčev Bimbo

Zaljubljenik u prirodu i “Ultra Trail Distance” utrke. Zagovornik “N.O.T. – Ne Ostavljaj Tragove”.

milan gržan

Tajnik udruge

Članica je neformalnih dizajnerskih i umjetničkih kolektiva čiji je fokus nezavisna filmska, video i umjetnička produkcija. Suradnik je na brojnim projektima u kulturnoj i društvenoj sferi. Nakon radnih aktivnosti voli odlutati u šumu ili sjesti na bickil.

monika džakić

Dizajnerica

Vatrogasac i kuhar - zaljubljenik u američki koncept hodanja i boravka u prirodi, a naročito u trail angel i trail magic filozofije, a što se odnosi na nesebično pomaganje hikerima na njihovom putu!

miroslav horvat

Volonter

Odgojiteljica, majka troje djece, ljubiteljica prirode i borac za ekološke vrijednosti, povremeno slikar, trenutačno okupirana ljepotama Kalnika

kristina kirin

Odgojiteljica

Profesionalni vatrogasac JVP Vinkovci. Pripadnik HGSS-a Stanice Vinkovci. Dugogodišnji planinar. Prehodao Hrvatsku planinarsku obilaznicu i još mnoge druge. Za planinare i planinarenje – bilo što – bilo gdje – bilo kada!

igor nađ

matija culjak

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share