Ilok – Sveti Martin na Muri

~576 km | ~23,9 Km D+ | ~23 dana

Sekcija A je nizinska, nema puno uzbrdica, ali svojim zlatnim poljima, ruralnim područjima i domaćim delicijama svakako plijeni pozornost. Ova sekcija je idealna za dobivanje hodačke kondicije (nije toliko fizički zahtjevna), ali treba paziti na odabir godišnjeg doba za hodanje s obzirom na visoke ljetne temperature. U ovoj sekciji staza često prolazi pored (ili kroz) sela i gradove, stoga nije potrebno nositi puno hrane u ruksaku, što je svakako prednost za hodače koji tek počinju hodanje CLDT-om i nisu se još priviknuli na težak ruksak. Uz Ilok i Našice, hodači u ovoj sekciji posjetit će Bapsku, Lovas, Vukovar, Osijek, Beli Manastir, Belišće/Valpovo, te niz slikovitih sela s vrlo ljubaznim mještanima, kao i neka poznata mjesta poput Dunava, Ovčare, Dvorca Eltz, Kopačkog rita… Hodajući prosječno 25 km dnevno, ova sekcija može se prehodati za deset dana.

CLDT Section A

Papuk je prva planina kojom prolazi CLDT, a Našice su idealan grad za opskrbu prije planinskog dijela. Prostrane šume, šumske životinje, svježi zrak i hladna voda dovoljni su razlozi za atraktivnost ovog dijela staze. Papuk nije naročito visoka planina, ali je ipak dovoljno zahtjevna da se prosječni planinar oznoji. Planinarske staze na ovom dijelu su dosta dobro razvijene, pa je kretanje po ovom području lakše zahvaljujući izvrsno markiranim stazama. Prosječan hodač će trebati četiri dana da završi ovaj kratki dio.

S jedne planine na drugu – od Papuka do Bilogore, pa na treću – Kalnik. Tri bisera koji planinarima nude uvid u pravu prirodu kontinentalne Hrvatske. Ove tri planine su slične, ali i različite i svaka ima svoje čari. Vijuga uz Viroviticu, Koprivnicu, Ludbreg – poznato središte svijeta i Prelog. Podravina i Međimurje kulturno su i prehrambeno izuzetno bogate regije, te će hodači to sigurno doživjeti iz prve ruke, sve do Svetog Martina na Muri – najsjevernije točke Republike Hrvatske. Ova dionica je najteža dionica za hodače sekcije A, a tu posebno mislimo na Kalnik koji ima dosta strmih dijelova. No, kad jednom osvojite Kalnik, zadovoljstvu nema kraja. Ovaj dio sekcije A prosječan hodač može prehodati za deset dana.

Galerija slika

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share