PRVI CLDT THRU-HIKERI

Matt Bisenius

 

 

Počeo sam hodati kao zreli tinejdžer, no to što sam PCT startao s napunjenih 62 godine me uopće nije zabrinjavalo – hoće li tijelo i um biti spremni podnijeti prepreke koje su se ispriječile: vrućine tokom dana, noćne hladnoće, preteški ruksak.Prije godinu dana planinario sam uzduž Na Pali obale otoka Kaua’i (Havaji). Bio je to dobar način da iskusim kako je havajsko otočje izgledalo prije nego li su se tu nastanili ljudi. Bijaše to predivno, nedodirnuto iskustvo koje još uvijek odolijeva. Baš u toj divljini do mene je stigao neočekivani poziv.Kada me Nikola pozvao da hodamo na CLDT-u nisam mogao to propustiti. Između ostalog jer smo postali jako dobri prijatelji još tijekom pješačenja na PCT-u, a njegovi su opisi Hrvatske bili intrigantni. Hodati uzduž Hrvatske mi se činilo kao najbolji način da je upoznam. Vidjeti državu u njezinim planinama je ponajbolji način za takvo što. Ne može se čovjek bolje približiti svijetu nego na taj način. Zbog svega toga sam jako uzbuđen što ću prehodati Hrvatsku i upoznati ljude i zemlju….samo, morati ću staviti kamenja u Nikolin ruksak kako bi ih usporio.

Nikola Horvat

Nikola Horvat je rođen 1979. godine u Zagrebu. Magistar je filozofije i teologije, te otac Ruđera, sedmogodišnjaka radosna duha. Godine 2016. je prehodao glasoviti Pacific Crest Trail – 4300 km dugačak planinarski put koji se proteže zapadom SAD-a, te postao prvi Hrvat kojemu je to pošlo za rukom. Nikola je po povratku postao etablirani putopisni predavač, a kroz crowdfunding kampanju uspio je skupiti sredstva i bez podrške izdavačkih kompanija otisnuti svoju prvu knjigu Barinški Epitaf: priča s Pacific Crest Traila.

Po povratku s PCT-a Nikola je osnovao Udrugu Long Distance Trail Hrvatska, okupio istomišljenike i zaljubljenike u prirodu i hodanje na duge pruge. Po osnivanju Udruga je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Godine 2018. odlučio se pozvati prijatelja s PCT-a – Matta Biseniusa, te udariti temelje ovom vanserijskom planinarsko-turističkom proizvodu, a koji za prvenstveni cilj ima pružiti običnom čovjeku platformu za samoostvarenje, pronalazak svoje nutrine, te pružiti mu način da se odmakne od stresne svakodnevice kroz opetovano i uporno hodanje – taj meditativni koncept – pronađe put k sebi!

Nikolin blog možeš pratiti na ovom linku.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share